Eke By:s överraskning – Sände live i ett spabad!

Eke By:s överraskning – Sände live i ett spabad!

Hej där, vänner! Eke By här – mannen bakom mikrofonen, och den här veckan faktiskt även bakom en massa bubblande vatten! 🌊 Om du undrar varför jag var blöt om fötterna under sändningen, är det för att jag tog min studio till ett sprillans nytt spabad från Svenska Bad. Och herregud, vad vi bubblade… både i vatten och i samtal!

Nu, om vi börjar med atmosfären: Kan vi bara ta en stund och uppskatta det faktum att jag intervjuade en professor i ett bubblande spabad? Professor Annika Bergfeldt, den strålande damen som hon är, sa: “Njutning i vardagen är som vitaminer för själen.” Och vem kan inte hålla med? När vardagen är fylld av rutiner kan det lilla extra – som ett varmt bad eller en god bit choklad – göra underverk för vårt sinne.

Då har vi Lennart Gregersson, hantverkaren med de magiska händerna, som delade sin filosofi: “Jobbar man med sina händer, behöver man också njuta med dem.” Han talade om den tillfredsställelse han får när han skapar något med sina egna händer, oavsett om det är en stol, en skulptur, eller ett badkar.

Och sen vår snabba gäst – före detta elitlöparen Valle Viktorsson! Man skulle tro att han skulle prata om den euforin man får efter ett lopp, men icke! Han sa: “Njutning för mig är de där stunderna när jag saktar ner. Ett djupt andetag, en tyst minut, den svalkande vinden efter en het dag.”

Valle Viktorsson inför inspelningen. Cool som alltid!

Vad lärde jag mig då under denna bubblande sändning? Nåväl, det är inte bara vattnet som kan få oss att må bra. Det är de små stunderna, de enkla sakerna och framför allt, sällskapet av fantastiska människor. Så nästa gång du känner att vardagen är tråkig, kom ihåg att njutning kan hittas överallt. Bara sätt på radion, blunda, och dröm dig bort till ett varmt spabad med mig!

Eke By Reflekterar: Utöver Mikrofonen och Mellan Bubblorna 🎙️🛁

Många undrar vad jag gör när jag inte är i studion, och sanningen är att även om jag älskar mitt jobb, så finns det också en värld där ute full av äventyr, upptäckter och… ja, massor av skratt!

Det första jag vill dela är min nyfunna kärlek till… trumvirvlar… trädgårdsarbete! 🌱 Jag vet, jag vet, kanske inte vad ni väntade er. Men jag har nyligen upptäckt glädjen i att odla egna grönsaker. Från det första späda skottet till att skörda mina egna tomater – det är en magisk process. Och vet ni? Det finns få saker som slår känslan av att äta en sallad gjord av grödor man odlat själv.

På tal om mat – jag har också dykt ner i världen av matlagning. Med lite hjälp av några vänner (och några misslyckade försök), har jag nu bemästrat konsten att göra min egen sushi. 🍣 Inte för att skryta, men jag skulle säga att min avokado-makirulle kan konkurrera med de bästa i stan!

Och, för er som vet hur mycket jag älskar musik, har jag också börjat lära mig att spela ukulele. Ett litet instrument, men med så mycket karaktär. Varje kväll efter jobbet sitter jag på min balkong, strummar lite och sjunger för stjärnorna. 🎶

Sammanfattningsvis, livet handlar inte bara om jobbet. Det handlar om att utforska, lära känna sig själv och hitta glädje i de små stunderna. Och vem vet, kanske en dag får ni höra mig spela ukulele live på radion!

Så, tills dess, oavsett om du gräver i jorden, rullar sushi eller bara njuter av en stilla stund i ditt spabad – glöm inte att stanna upp och uppskatta nuet. För som jag brukar säga: Livet är inte mätt i antal andetag vi tar, utan i de stunder som tar andan ur oss.

Eke Bys Vardagslyx Spellista 🎶

 1. “Toast” av Koffee
  • Motivering: Med sin uppfriskande ton och tacksamhet för livets små saker är denna låt perfekt för att hylla vardagslyxen.
 2. “L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.” av Noah and the Whale
  • Motivering: Ett lättsamt spår som påminner oss om att, oavsett vad som händer, måste livet fortsätta. Det är perfekt för de dagar när du vill känna dig upplyft.
 3. “Banana Pancakes” av Jack Johnson
  • Motivering: En låt om att stanna hemma, göra pannkakor och njuta av varandras sällskap – en sann hyllning till vardagens små njutningar.
 4. “Put It All On Me” av Ed Sheeran feat. Ella Mai
  • Motivering: Det här är en låt för de där stunderna när du bara vill koppla av och fly in i musiken, bort från vardagens stress och brådska.
 5. “Sunday Best” av Surfaces
  • Motivering: En uppfriskande och uppiggande låt som fångar känslan av att ha ditt bästa jag framme, och uppskatta varje ögonblick av dagen.

Dessa låtar är fyllda med känslan av vardagslyx och uppskattning av livets små ögonblick. Sätt på din spellista och njut av varje ton! 🎵🥂

Och till sist: Tack Svenska Bad för bubblorna, och tack till alla er som lyssnade! Glöm aldrig att livet är som ett bad – det är bäst när det är varmt och bubblande! 🛁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *