Utemöbler, julfirande och hemmalyx – Eke By:s show.

Hej alla lyssnare och läsare! Eke By här, er favorit radiopratare som alltid har ett öga för det oväntade. Idag tog jag en oväntad sväng i min radioshow – jag pratade om utemöbler. Ja, ni läste rätt, utemöbler mitt i vintern!

Nu tänker ni, ‘Eke, har du tappat det helt?’ Men vänta bara, det blir bättre. Jag hade nämligen en inredningsdesigner som gäst, och vi dök in i de isiga djupen av utemöbelmode – specifikt de svenska utemöblerna från Hillerstorp. Varför Hillerstorp, frågar ni? För att de är så bra att till och med jultomten skulle byta ut sin släde mot en av deras loungesoffor!

Utemöbler 2024 – vilka trender finns?

Vi pratade om nästa års uterumstrender. Och ja, det verkar som att alla kommer vilja ha ett uterum nästa år – kanske för att undkomma den svenska vintern? ‘Tänk er,’ sa designern, ‘att njuta av en varm kopp glögg i ett snötäckt uterum med värmande filtar.’ Jag tillade: ‘Och kanske en Hillerstorp-solsäng för den där optimistiska soltimmen vi får i februari.’

Men det var inte bara flärd och fluff. Vi pratade också om vikten av kvalitet och hållbarhet. ‘Hillerstorps möbler är så pass stabila att de skulle överleva en svensk midsommar,’ sa jag skämtsamt. ‘Och det är inte någon liten bedrift!’

Eke By:s Årets julklapp – utemöbler från Hillerstorp

Efter showen, i den traditionella Eke-stilen, sammanfattade jag mina tankar i min blogg: ‘Idag lärde jag mig att utemöbler kan vara lika intressanta som en deckargåta. Och om du står där utan julklappsideér, tänk på en Hillerstorp-uterumsmöbel. Det är garanterat något dina nära och kära inte förväntar sig under granen!’

Så där har ni det, vänner. Ännu en dag i Eke Bys värld där vi gör guld av det mest oväntade – som utemöbler i vintersäsong. Tack för att ni lyssnade och läste. Och kom ihåg, i Eke Bys värld är allt möjligt!

Så, när jag tänkte att vår diskussion om utemöbler nått sitt klimax, drog min gäst upp ett ess ur ärmen – eller snarare en vinterträdgård ur sin katalog. ‘Tänk er,’ sa hon, ‘en vinterträdgård full av Hillerstorps skönaste möbler, där du kan se snön falla utan att känna kylan.’ Jag svarade: ‘Det låter som en dröm, särskilt för oss som spenderar halva året i mörker och kyla. Jag kanske skulle börja sända min show därifrån!’

Ha årets julmiddag utomhus!

Men det slutade inte där. Vi diskuterade hur man kan använda utemöbler på kreativa sätt under vintermånaderna. ‘Varför inte ha en julmiddag utomhus, med värmelampor och tjocka filtar?’ föreslog jag. ‘Och alla sittandes i Hillerstorp-stolar, naturligtvis. Det skulle bli en jul att minnas – och förmodligen den kallaste!’

Jag avslutade showen med ett skratt och en uppmaning till mina lyssnare: ‘Låt inte vintern hindra er från att njuta av era trädgårdar. Med rätt utemöbler och lite fantasi kan varje dag bli en sommardag – även om det bara är i tankarna.’

Och där, kära läsare, avslutar jag dagens äventyr. Från utemöbler i vinterskrud till julmiddagar i det fria, det finns alltid något nytt och spännande att utforska. Tills nästa gång, håll er varma och glada – och kanske ge en tanke åt att utöka er utemöbelsamling. Vem vet, kanske hittar ni mig där ute, sittandes på en Hillerstorp-stol, beundrande snöflingorna. Ha det bra tills vi hörs igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *